جستجو کردن
Close this search box.

نکات کلیدی برای تنظیم مبایعه نامه ملک

تنظیم مبایعه نامه ملک

تنظیم مبایعه نامه ملک چگونه انجام می شود؟

تنظیم مبایعه نامه ملک در دفتر خانه معتبر بین خریدار و فروشنده انجام می شود. مبایعه نامه یک سند عادی محسوب شده و در مراجع قانونی قابل استناد است. در مبایعه نامه همه ی شرایط خرید ملک، پرداخت پول یا چک و زمان تحویل ملک به خریدار با جزئیات مشخص خواهد شد. مبایعه نامه و قولنامه از نظر کاربرد و استناد قانونی کاملا متفاوت اند. وقتی همه ی شرایط معامله فراهم نباشد قولنامه بین خریدار و فروشنده برای گذاشتن قول و قرار خرید و فروش و فراهم شدن شرایط نوشته می شود. در مبایعه نامه حق فسخ برای طرفین معامله وجود دارد. بنابراین در تنظیم مبایعه نامه باید دقت کرد تا در صورت فسخ قرارداد متضرر نشد.

 

 

در ادامه مهمترین نکاتی که در جلسه تنظیم مبایعه نامه ملک باید به آن ها توجه کنید آورده شده است. دیاموند ملک انزلی امیدوار است با رعایت این نکات از متضرر شدن در هنگام خرید و فروش ملک جلوگیری کنید و معامله ای پر سود و بی دردسر داشته باشید.

نکات مهم برای تنظیم مبایعه نامه قبل از امضا کردن آن

توجه نکردن به جزئیات تنظیم مبایعه نامه ملک و اعتماد بی جهت به افرادی که در دفترخانه حضور دارند، می تواند مشکلات جبران ناپذیری برای خریدار و فروشنده ایجاد کند. در ادامه به مهمترین نکات برای تنظیم مبایعه نامه ملک می پردازیم. قبل از اینکه مبایعه نامه را امضا کنید حتما این موارد را بررسی نمائید.

  1. مدارک هویتی طرف مقابل را شخصا بررسی کنید و از صحت آن مطمئن شوید.
  2. شرایط پرداخت را با جزئیات مشخص نمائید.
  3. حتما توجه کنید چهار تاریخ مهم ثبت قرارداد، تاریخ وصول چک های پرداختی، تاریخ تحویل ملک و تاریخ تنظیم سند حتما براساس توافق قبلی در مبایعه نامه درست ذکر شده باشد.
  4. اگر ملک خریداری شده در رهن بانک هست، حتما در مبایعه نامه ذکر شود که فروشنده موظف است قبل از تاریخ تنظیم سند خانه را فک رهن کند.
  5. اگر خانه خریداری شده دارای مستاجر است، حتما در تنظیم مبایعه نامه ملک ذکر گردد که قبل از تاریخ تنظیم سند فروشنده موظف است با مستاجر تسویه حساب کرده و ملک را تخلیه تحویل دهد.
  6. اگر فروشنده مدعی است که خانه خریداری شده دارای پارکینگ بدون مزاحم است حتما در مبایعه نامه نیز این مورد ذکر شود. به خصوص در قراردادهای پیش خرید اشاره نکردن به این موضوع ممکن است بعدها مشکل آفرین باشد.
  7. دقت نمائید شرایط فسق قرار داد و جبران ضرر طرف مقابل در فسق قرارداد حتما در مبایعه نامه ذکر شود.
  8. تعهدات طرفین که از قبل به توافق رسیده اند با جزئیات در مبایعه نامه ذکر شود تا ضمانت اجرایی برای آن به وجود آید.
  9. برای انجام نشدن تعهدات در تاریخ مشخص شده حتما ضمانت اجرا در تنظیم مبایعه نامه ملک قرار دهید. به عنوان مثال می توانید برای تاخیر در اجرای تعهدات جریمه نقدی متناسب در نظر بگیرید.
  10. اگر فروشنده هستید حداقل بیش از سی درصد پول را در همان جلسه تنظیم مبایعه نامه ملک دریافت کنید، در غیر اینصورت از امضا سرباز بزنید.
  11. زمان تحویل ملک باید حتما حداقل هشتاد درصد پول را دریافت کرده باشید. طبق عرف کمتر از بیست درصد قیمت ملک در زمان تنظیم سند باید پرداخت شود.
  12. به آدرس نوشته شده برای طرف مقابل در مبایعه نامه دقت کنید و از صحت آن مطمئن شوید. در مبایعه نامه ذکر کنید که تغییر آدرس باید به اطلاع طرف مقابل برسد.
  13. اگر معامله با وکالت بلاعزل انجام می شود مدارک وکالتی را با دقت بررسی کنید.
  14. بعد از امضا مدارک هویتی خود را به هیچ وجه و با هر بهانه ای نزد مشاور املاک باقی نگذارید.
  15. قبل از امضا، مفاد مبایعه نامه را به دقت و با حوصله شخصا مطالعه کنید.
  16. مبایعه نامه حتما به امضا طرفین، دو شاهد با هویت مشخص و ترجیحا برای شما شناخته شده و مسئول معامله برسد.

2.3/5 - (3 امتیاز)

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فرم ثبت درخواست بازدید